Om tidningen

Tidningen Daerpies Dierie har publicerats i över 20 år. Från början var det sameprästen Bierna Bientie och biträdande redaktören Urban Engvall som skapade tidningen tillsammans med flera frilansande journalister från både svensk och norsk sida.  Sedan dessa har redaktionen bytts ut och består för närvarande endast av sameprästen Einar Bondevik. 

 

Omslaget Darpies Dierie nr. 1 2016

Tidningens uppgift

Tidningens uppgift är att skildra det som rör det sydsamiska området framför allt inom det kyrkliga men också från det övriga samiska samhället.
Tidningen är oberoende trots att den finansieras av Svenska kyrkan, Den Norske kirken och det norska Sametinget i den meningen att vi kan ha ett kritiskt förhållningssätt  i vår bevakning, artiklar och ledare.

Utgivning

Darpies Dierie ges ut fyra gånger per år. Det sista numret är ofta på 24 sidor och tjockare än de vanliga numrena på 20 sidor.

Upplaga

Tidningen ges ut i tryckt form, finns att läsa på flera hemsidor som ex. Svenskakyrkan.se och samer.se samt på vår egen hemsida förstås. Den ges också ut som bilaga i Svenska Kyrkans tidning.

Pressmaterial & filer

För mer information e-posta till DD@samiskmeninghet.no eller ring på +47 474 53 902

Hört från prenumerant

Det är så kul att läsa
om vad som sker i det
sydsamiska området.  /Jan